Diversity, Equity, and Inclusion Question and Answers

This is 2nd part of the Diversity, Equity, and Inclusion questions. if you missed the first one then click here.

1.) What are stereotypes?

A.) Stereotypes are how we categorize people with specific characteristics into one group to form opinions
B.) Stereotypes are how we are able to recognize different languages
C.) Stereotypes are categorizing people based on their attire and appearance
D.) All of these

Answer.) A

2.) What is Disability inclusion?

A.) Disability Inclusion implies providing fair and equal opportunities to Persons with Disabilities. We should not discriminate against anyone based on their disabilities
B.) Job allocations should be mapped to the disability of the associate
C.) The organization should provide all required physical and digital access for persons with disabilities
D.) Only b and c
E.) Only a and c
F.) All of these

Answer.) E

3.) Which of these statements are not true?

A.) Diversity, is leveraged through inclusion
B.) Inclusion is a pre-requisite for the functioning of a diverse workforce
C.) You can drive dive ty and incus on at the workplace as different yet effective strategies
D.) Diversity and inc us on both forms an integral part of any organization’s diversity and inclusion strategy

Answer.) C
4.) How does understanding and appreciating diversity at the workplace help us?

A.) Embracing diversity enables us to accept the distinctive qualities of each individual
B.) When people of diverse backgrounds work as a team, they receive an opportunity to share different life experiences and learn from each other
C.) If you have a diverse team, you receive various opinions and solutions that enhance creativity
D.) Appreciating diversity at the workplace enhances social media presence
E.) a, b, c, and d
F.) Only a, b and e

Answer.) F

5.) Biases can be created through:

A.) Not being open to change
B.) Our background, cultural environment, and personal experiences
C.) Spending all your breaks with some of your team members

Answer.) All of these

6.) As part of a recruitment panel, you are responsible for interviewing and hiring candidates for an upcoming assignment. Which of the criteria(s) would you use for choosing the right associates?

A.) You will select cond dates based on the institute he has graduated from
B.) You vi ill select local candidates (based in the current city) so that they do not request for transfer at a later stage
C.) You will select candidates who are aligned with your values and ideologies
D.) You Will select candidates based on merit and skill required for the role
E.) All of these

Answer.) D

7.) Unconscious Bias is:

A.) When we are not aware that we have biases or how they influence our decision making
B.) When we are not careful about making critical decisions about a project
C.) When we are aware that we have biases or how they influence our decision making
D.) When we are not inclined to make judgments based on recent experience, similarity, or partial perception about others

Answer.) A

8.) Diversity parameters only encompass gender, ethnicities, and culture. Is this statement true?

A.) True
B.) False

Answer.) B

9.) Meer is an architect who is assigned a project for designing a staff cafeteria for a big conglomerate. He has a strict deadline to meet. He draws up a blueprint and schedules a meeting with the administration personnel of the company, Nigel. During the meeting, Nigel notices that the design is not suitable for wheelchair users this was one of the prerequisites in the contract. He tells Meer to rework the same. Meer is hesitant and mentions that there will be a considerable delay should he rework the entire blueprint. He will not be able to deliver as per the deadline mentioned. He suggests that the changes can be made at a later stage once the staff cafeteria is ready, What should Nigel do?

A.) Nigel should agree with Meer and allow him to make cranes once the cafeterias are ready
B.) Nigel should tell Meer to make changes in the blueprint immediately
C.) Nigel should call his supervisor and discuss the situation requesting an extension of the deadline
D.) Nigel should cancel the correct and assign the responsibility to a new architect
E.) Only b and c
F.) All of these

Answer.) E

10.) Karan is the project lead in his company, handling an account for one of UK’s leading telecom firms led by Jane. Jane decides to plan a visit to India to meet the team. Jane and her tear arrive in the city and a series of meetings commence. During the interaction, Karan and his team discuss the team deliverables with Jane, Jane notices that the Indian team unintentionally speaks their local language. Jane and her team feel lost but are too polite to correct them. During lunch, Jane realizes that food served to her team had Special Meal’ written on top and comprised of a ‘continental fare’ while others received plain boxes with an Indian meal. She could not understand why her team was singled out during lunch. She found herself wondering how she could connect with Karan’s team especially when they thought that she and her team were not open-minded enough to try their local cuisine. After lunch, Karan thanked Jane for coming and asked her if she enjoyed her visit. She graciously thanked him and said it was perfect. Could Karan have handled the situation differently? If Yes How?

A.) Karan handled the situation correctly
B.) Karan should have briefed his team to speak in English
C.) He should not have assumed that jane’s team would not like the local cuisine, he should have offered both the options
D.) Karna’s intent was positive, jane’s team should have understood
E.) Only B and C
F.) Only B, C, and D

Answer.) E

11.) Nathan has just been assigned a critical project in his company, He needs someone for a key customer-facing role that requires extensive traveling. During the selection process, he meets Sonia who has just moved to the city with her husband. Nathan is impressed with Sonia’s credentials but also notices that she has been married for almost 5 years and assumes that perhaps she will be planning a family soon. He thinks it would be inconvenient to look for a replacement should she choose to go on maternity leave in the future, He also feels that she will not be able to travel extensively, and He is unsure whether it would be worthwhile to send her through to the second round of interviews What should Nathan do?

A.) He should not consider Sonia for this position, if she goes on leave, the project will suffer
B.) He should ask Sonia if she has any plans to start a family and then make decision-based on that
C.) He should call up his supervisor and ask for his advice
D.) He should hire Sonia because she is suitable for the role

Answer.) D

12.) Which of these is a derived benefit from diverse and inclusive teams?

A.) Enhanced Employee Engagement and Well-being
B.) Improved Business Performance
C.) Better Creative/ and innovation

Answer.) All of these

13.) How does understanding and appreciating diversity at the workplace help us?

A.) Embracing diversity end es us to accept the distinctive qualities of each individual
B.) When people of ‘verse backgrounds work as a team, they receive an opportunity to share different life experiences and leam from each other
C.) If you have a diverse team you receive various opinions and solutions that enhance creativity
D.) Appreciating diversity in the workplace sentences social media presence
E.) a,b, c, and d
F.) Only a,b and c

Answer.) F

14.) The reason why the system of plant classification proposed by Carolus Linnaeus was artificial is

A.) Because it considered the physiological facts along with the morphological traits
B.) Because it was based on the similarities and differences in floral and other morphological characters only
C.) Because it was on the basis of evolutionary relationships of plants
D.) None of these

Answer.) B

15.) The concept that focuses on the availability of jobs to all individuals without
any discrimination is classified as


A.) equal employment opportunity
B.) nondiscrimination opportunity
C.) opportunity for equality
D.) All of the above

Answer.) A

Leave a Reply

Your email address will not be published.