Basic IP Awareness MCQs

This is another Set of 20 MCQs of Basic IP Awareness.

  1. The following can be patented……….

(a) Machine
(b) Process
(c) Composition of matter
(d) All of the above

2. A computer Program is considered as:

(a) Literary work
(b) Artistic work
(c) Patented work

3. The plan of a building can be protected by
(a) Copyright
(b) Patent
(c) Trade secret
(d) Industrial Design

4. What does an IP right entitle a person with?

(a) Right to file a suit in case of an infringement
(b) Right of excludability
(c) All of the above

5. Which of the following information may constitute a Trade Secret?

(a) Manufacturing process
(b) Distribution process
(c) list of customer
(d) All of the above

6. Select the correct option: Confidential information related to an organization’s business and is known to the public.

(a)True
(b)False

7. copyright protects an expression of an idea and not the idea itself.

(a)True
(b)False

8. One of the good practices is to understand competition through landscaping

(a)True
(b)False

9. Which of the following is not covered under copyright protection?

(a) Business Process, Frameworks, Guidelines, Templates, and Model documents
(b) White papers, Journal publications, conference material, Research Papers
(c) Brochures, Flyers, Case studies, offering documents
(d) A unique invention or concept

10. Which of the following can be copyrighted? Select the correct option(s) and click submit. Software code, training materials, audiovisual works, or any graphic design

(a) Business Process, Frameworks, Guidelines, Templates, and Model documents
(b) White papers, Journal publications, conference material, Research Papers
(c) Brochures, Flyers, Case studies, offering documents
(d) All of the above

11. Can a semiconductor integrated circuit layout design be considered as an intellectual property?

(a) Yes
(b) No
(c) Maybe

12. If a company project team plans to use Customer IP and/or Partner/Vendor IP in the project, the team needs to comply with: Select the correct option(s) and click submit, Both access restrictions and usage restrictions (if any).

(a) Teams needs to comply to access restrictions (if any)
(b) Teams needs to comply to usage restrictions (if any)
(c) All of the above

13. Which of the following is not necessary for the information to qualify as a trade secret?

(a) It should be commercial value.
(b) It should be known only to a limited number of people.
(c) It should be subjected to reasonable steps taken by the rightful holder of the information to keep secret.
(d) It should be available in public space.

14. What protects the intellectual property created by artists.

(a) Copyright
(b) Trademark
(c) Design Patent
(d) Geographical Indications

15. A customer visits Company premises and wants to see the team’s POC/POT, before showing him the POC/POT, the associate should ask the customer to:

(a) Sign an NDA.
(b) Sign a copyright form.
(c) Sign a trademark requisition form
(d) Not Sure

16. The process for maturing an idea towards patentability is called.

(a) Freedom to operate
(b) MCD
(c) Trademarking
(d) CIM

17. Select the correct statement: life of a patent is 20years.

(a) From the date writing.
(b) From the date of earliest filing.
(c) From the date of coming up with the idea
(d) All of the above

18. Duration of Designs protection in India after its registration is:

(a) 10 years
(b) 15 years
(c) 30 years
(d) 60 years

19. Prior art includes:

(a) Earlier Related publication
(b) Previous Usage
(c) Ancient knowledge (d) All of the above

20. Copyright protects an expression of an idea and not the idea itself.

(a)True
(b)False

Answer of Basic IP Awareness MCQs:

Question No Answer
1.d.
2.a.
3.c.
4.c.
5.d.
6.a.
7.a.
8.a.
9.d.
10.d.
11.a.
12.c.
13.d.
14.a.
15.b.
16a.
17b.
18a.
19d.
20a. True

basic ip awareness assessment questions and answers tcs basic ip awareness assessment questions and answers tcs basic ip awareness wbt answers

Must Read other MCQs:

basic ip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *