MVN Question and Answers

This is a set of 25 questions of MVN Question and Answers. All questions and answers are based on our research and self-study. If you missed the latest MCQs post on our site please visit once.

Must Read:

1.) What is GAV in maven

Answer.)
both

2.) Dependency Management allows to

Answer.)
consolidate and centralize

3.) Surefire reports are in

Answer.)
*.XML and *.txt format

4.) Syntax to skip the compilation of the test

Answer.)
mvn install -Dmaven.test.skip=true

5.) Syntax to build maven project offline

Answer.)
mvn -o package

6.) What does dependency range mean, [2.0.7, 2.0.9)

Answer.)
2.0.7,2.0.8

7.) Maven build process is composed of one build life cycles but has one or more phases

Answer.)
FALSE

8.) Maven is….

Answer.)
comprehensive and management

9.) How to check the maven version

Answer.)
mnv – version

10.) POM stands for __ in maven

Answer.)
project object model

11.) What are the minimal coordinate attributes required for the pom.xlm file

Answer.) source code, test source,
and dependency

12.) Command to generate Super POM view

Answer.)
mvn help: effective pom

13.) Local repository could be one on the web server

Answer.)
FALSE

14.) Maven dependencies are stored in

Answer.)
repository lp

15.) Which of the flow is correct for Build a life cycle

Answer.)
validate, compile, test, package, integrate, verify, install, deploy

16.) What are the three builds in the maven life cycle

Answer.) default, clean, site

17.) A build goal is peripheral for a phase when pom binds all goals to the corresponding life cycle

Answer.)
FALSE

18.) While creating a maven project, we must enter a value for

Answer.)
1,2,3,4

19.) Which plugin is needed to compile the project

Answer.)
maven-compiler-plugin

20.) Syntax used for compiling the maven project

Answer.)
mvn compile

21.) Which plugin is needed to execute project

Answer.)
mvn exec:java

22.) How to get the maven path

Answer.)
whereis mvn,mvn clean

23.) War files are created for  

Answer.)
Web

24.) Which command is used for generating Unit test reports

Answer.)
mvn surefire-report:report

25.) What does maven surefire plugins stand for

Answer.)
Both

26.) Which of the following is true about the ‘build’ Maven’s life cycle?

Answer.) default (or build) − This is used to build the application.

27.) Which of the following phase in the maven life cycle is done in an integration or release environment, copies the last package to the remote repository for sharing with other developers and projects?

Answer.) deploy phase is done in an integration or release environment, copies the final package to the remote repository for sharing with other developers and projects.

Leave a Reply

Your email address will not be published.