15 Diversity and Inclusion Questions

1.) Diversity and Inclusion are only good for our employees and we do not derive any business advantage from this. Is this statement true?

A.) TURE
B.) FALSE

Answer: B

2.) The company will provide physical and digital access to all persons with disability within its premises. In a situation where a diverse range of disabilities has a specific access requirement, the company will provide reasonable adjustments.

A.) TRUE
B.) FALSE

Answer: A

3.) Diversity and Inclusion well managed do NOT help us to:

A.) Better understand our customers
B.) Generate value from creativity and innovation
C.) Provide diverse ideas, opinions, and solutions
D.) None of these

Answer.) D

4.) Vivek has joined an organization recently. He identifies as gay but has not come out in the workplace. He notices his team members crack homophobic jokes and use derogatory local terms for effeminate men. Vivek becomes quiet and withdrawn What should he do?

A.) Vivek should immediately resign as he is uncomfortable working in such an organization
B.) Vivek should ignore these comments as they are harmless and not directed at him intentionally
C.) Vivek should raise his concern with his supervisor to find a solution
D.) Vivek should fight with the team for his rights

Answer.) C

5.) Biases can be created through:

A.) Not being open to change
B.) Our background, cultural environment, and personal experiences
C.) Spending all your breaks with some of your team members

Answer.) All of these

6.) Which of the following statements is/are true?

A.) Sexual orientation is defined by an individual’s sexual preference defined by the gender he or she is sexually attracted to
B.) Addressing sexual orientation as an element of diversity is important to avoid harassment and discrimination
C.) Speaking about a person’s sexual preference in team meetings promotes team bonding.

Answer.) A & B

7.) Generation cohesion is vital to the workplace as:

A.) Each generation contributes inputs and suggestions we can leverage
B.) Each generation has different values, attitudes, and work styles developed from experiences and defining moments that have a significant impact on the workplace
C.) As a team, it is important that we are open and flexible to new ideas and approaches that work for all generations
D.) Only a and c
E.) All of these

Answer.) D

8.) One of the aspects of Inclusion is:

A.) Doing what YOU think is right irrespective of what others say
B.) Encompassing an individual’s ideas, perspectives, knowledge, and approach to amplify business success
C.) Ensuring every team member belongs to a different ethnicity
B.) Arranging an office party every Friday

Answer.) B

9.) If you notice a breach in the guidelines of the company D&l policy, who can you officially report this to?

A.) Supervisor
B.) Colleagues
C.) Managers
D.) Location Ethics Counsellor
E.) Family and friends
F.) Regional HR

Answer.) A, C, D, & F.

10.) Diversity parameters only encompass gender, ethnicities, and culture. Is this statement true?

A.) TRUE
B.) FALSE

Answer.) B

11.) What is Cultural diversity?

A.) It looks at the influences of our upbringing and how we identify ourselves based on factors such as our ethnicity, ancestry, race, and/or religion, language, national origin
B.) It explains the importance of experiencing different cuisines and textiles from all over the world
C.) It is the ability to restrict interaction with people from your own culture
D.) All of these

Answer.) A

12.) Which of these is a derived benefit from diverse and inclusive teams?

A.) Enhanced Employee Engagement and Well-being
B.) Improved Business Performance
C.) Better Creativity and Innovation

Answer.) All of these

13.) Which of the following is an example of diversity in the workplace? Select all that apply.

A.)
A multigenerational team
B.) People from different cultural backgrounds working in a team
C.) People with different gender identities and sexual orientations working in a team
D.) A visually impaired person newly recruited into the organization

Answer.) All of these

14.) At Company, we always give preference to “Diversity Parameters” while recruiting a candidate:

A.) TRUE
B.) FALSE

Answer.) A

15.) Which of these statements are not true?

A.) Diversity, is leveraged through inclusion
B.) Inclusion is a pre-requisite for the functioning of a diverse workforce
C.) You can drive diversity and inclusion at the workplace as different yet effective strategies
D.) Diversity and inclusion both form an integral part of any organization’s diversity and inclusion strategy

Answer.) C

Must Read:

Leave a Reply

Your email address will not be published.